Hotel Nes – Ameland

Online Boeken

Events

Xterra Ameland

WHAT:  XTERRA Netherlands

WHEN:  September 10-11, 2022

WHERE: Ameland, Netherlands

Tijdens XTERRA NETHERLANDS is het Waddeneiland Ameland het prachtige decor van het ultieme gevecht met de eilander elementen; zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en lopen door bos, duinen en over het verraderlijke strand. Een sportieve uitdaging voor alle leeftijden en alle niveaus midden in Unesco Werelderfgoed. De mooie (sport)beleving begint tijdens de overtocht vanaf Holwerd op het Friese vasteland en eindigt met een onvergetelijke finish op het XTERRA-podium op Ameland.

De unieke sfeer van XTERRA NETHERLANDS past helemaal bij het karakter van het gastvrije familie-eiland waarbij (top)sportbeleving hand in gaat met prachtige natuurbeleving. De organisatie en uitvoering van het evenement wordt voor een groot deel gedragen door bewoners en liefhebbers van Ameland.

De crosstriathlon op Ameland is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wedstrijden in Nederland en heeft internationaal ook zijn steentje bijgedragen aan de promotie van deze off-road variant van de triathlonsport. Ameland was in het verleden onder de naam Tri-Ambla, al meerdere malen gastheer van het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon en in 2008 zelfs van het 2e Europese Kampioenschap Cross Triathlon.

https://www.xterraplanet.com/netherlands

Direct Boeken